Amb l’operació, el consistori saltenc liquida els quatre préstecs bancaris més antics i s’estalviarà així 157.000 euros en pagament d’interessos dels crèdits

 

El govern municipal apunta que això permetrà alliberar uns 300.000 euros de quotes per a l’any 2025 i es puguin destinar a despesa corrent

 

_____________________________________________________________________________

El govern municipal de l’Ajuntament de Salt ha decidit emprar part del romanent existent generat durant l’any 2023 per amortitzar els quatre préstecs bancaris d’operacions d’endeutament a llarg termini per un valor global d’1,1 milions d’euros. Aquesta operació l’haurà de validar aquest vespre el ple municipal ordinari d’aquest mes d’octubre, que començarà a les set de la tarda.

El consistori de Salt va tancar l’exercici del 2023 amb més de dos milions de romanent i en aquell moment el govern municipal ja va avançar la voluntat continuar reduint el deute financer del consistori, com ja s’ha fet de manera habitual en els darrers exercicis. Ara la decisió presa és liquidar els quatre préstecs bancaris d’endeutament a llarg termini amb l’objectiu de generar estalvi financer. S’ha calculat que l’amortització d’aquests préstecs estalviarà de manera directe 157.000 euros d’interessos que faltaven per satisfer en aquestes operacions d’endeutament amb els respectius bancs.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca que “ara podem prendre aquesta decisió perquè la bona gestió econòmica feta en els darrers exercicis ha permès que el romanent anés a l’alça de manera important i ara poder liquidar els préstecs més antics per al consistori i, això, permet un estalvi important en el pagament d’interessos que encara s’havien de pagar a les entitats bancàries corresponents”. També en la mateixa línia es manifesta el tinent d’alcalde de Serveis Econòmics i responsable d’Hisenda, Toni Vidal, que posa en relleu que “amb aquesta operació alliberem uns 300.000 euros que l’any que ve podrem destinar a despesa corrent i impulsar alguns dels projectes que com equip de govern hem previst tirar endavant per aquest mandat”.